Henkinen muistilappu: puhu enemmän eläinlääkärin kanssa, siitä tulee hyvä mieli!

Jusan ensimmäisen Vetoryl-kontrollin tulokset nimittäin tulivat. Tilannettahan tarkkaillaan ACTH-rasituskokeella, jota käytettiin myös alkuvaiheen diagnosoinnissa - eli 11.4. koe on tehty ennen lääkityksen aloittamista, ja oikeaan suuntaan ollaan nyt menossa.

Pvm0-näyte1-näyte
11.4. 58 1051
27.4. 30

345

Koska 1-näytteen kuitenkin pitäisi olla jossain sadan tietämillä, Jusan lääkitystä nostetaan perjantaina. Tai siis, saan lisälääkkeen perjantaina töihinmennessäni, ja annostus muuttuu sitten lauantaiaamuna. Nyt Jusa saa Vetoryliä 60 mg, tulevaisuudessa 60 + 30 mg. Vain yksi kapseli olisi tietysti kiva, mutta 60 mg:sta seuraava koko on sitten jo 120 mg, ja se olisi todennäköisesti jo liioittelua. Ja hei, Synulox-kuurihan loppui tuossa juuri, niin että suussa on varmaan tilaa toisellekin kapselille.

Niin, ja eläinlääkäri tuumasi muuten siitä ihmettelemästäni LDDS-testistä, että kyllä, saattaa tosiaan olla, että Jusan Cushing olisi sittenkin aivolisäkkeestä johtuvaa. Se olisi sinänsä mainiota, että - paitsi että neoplasia on silloin todennäköisemmin hyvänlaatuinen - aivolisäkeperäinen PDH reagoi yleensä paremmin Vetoryliin. Tästä seuraavat mahdolliset uudet angstinpoikaset (mikään ei ole niin stressiherkkä kuin naaraspuolinen jusanomistaja) aion kuitenkin säästää seuraavaan synkistelyhetkeen, ja julistankin ainakin loppuvappuaaton stressivapaaksi vyöhykkeeksi (paitsi, valitettavasti, tenttiinluvun osalta). Jos vielä koiralle ruoka kelpaa samaan tahtiin kuin viikonloppuna, kelpaa avata se kuoharipullokin vähän illemmalla!